Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince hava sıcaklıklarının biraz azalması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, hafta sonundan itibaren ülke genelinde yağışlı havanın etkili olacağını belirtti. Özhaseki, "Bayram boyunca hava sıcaklıklarında hafif bir düşüş yaşanacak. Yer yer sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre:

  • Bayramın 1'inci günü Batı ve Doğu Karadeniz'in tamamı, Orta Karadeniz'in kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde,
  • Bayramın 2'nci günü Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkisi, Doğu Karadeniz ile Sinop ve Samsun'un iç kesimlerinde, Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde,
  • Bayramın 3'üncü günü Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde,
  • Bayramın 4'üncü günü Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Ankara'da bayram süresince genellikle az parçalı bulutlu bir hava beklenirken, cumartesi günü kuzey ilçelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağış olabileceği, günün en yüksek sıcaklığının 31 ila 33 derece arasında olacağı belirtildi.

İstanbul'da ise genellikle parçalı bulutlu hava hakim olacak. Cumartesi günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul'da günün en yüksek sıcaklığının 31 ila 33 derece arasında olması öngörülüyor. İzmir'de ise hava az bulutlu ve açık geçecek, sıcaklıklar ise gün içinde 37 ila 39 derece arasında değişecek.

Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı

Bakan Özhaseki, vatandaşları bayram boyunca hava koşullarına göre gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapacağı uyarıları dikkate almalarını tavsiye etti.

Kaynak: KARAR