İstanbul’un yoğun araç ve yaya trafiğinin yaşandığı önemli noktalarından biri olan Bağdat Caddesi, kapsamlı bir yenileme projesi ile yeniden düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kadıköy Bağdat Caddesi 1. Kısım Düzenleme Projesi kapsamında, toplam 32 bin metrekarelik alanda kaldırımlar, yaya geçişleri ve kent mobilyaları yenilenecek.

Projeyle ilgili detaylar şöyle:

Bakan Tekin: Elazığ ve Malatya’da okullar bir gün tatil edildi Bakan Tekin: Elazığ ve Malatya’da okullar bir gün tatil edildi

Yenileme Çalışmaları ve Hedefler

  • Kaldırımlar genişletilecek ve kot farklılıkları giderilecek.
  • Karşıdan karşıya geçişler kolaylaştırılacak ve daha güvenli hale getirilecek.
  • Cadde üzerindeki kültürel değerler koruma altına alınacak.
  • Yeni sanat odakları kazandırılacak ve somut olmayan kültür varlıkları kayıt altına alınacak.

Yeşil Alanlar ve Spor İmkanları Proje kapsamında Bağdat Caddesi, yürünebilir ve spor yapılabilir bir alana dönüştürülecek. Araç hızının düşürülmesi ile karşıdan karşıya geçişler daha güvenli hale getirilecek. Var olan yetişkin bitki dokusu korunarak, cadde üstü ve atıl alanlar yeşillendirilecek. Cadde boyunda bir bölüm kent bahçesi olarak tasarlanacak.

Modern İstanbul’un Yüzü İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bağdat Caddesi modern İstanbul’un yüzü olacak. Yeni bisiklet yolu, daha geniş kaldırımlar, iyileştirilmiş yaya geçişleri ve yeni modern kent mobilyaları ile tasarlanan projenin 1000 metrelik ilk etabının yapımına başlıyoruz. Projede sosyalleşilebilecek toplanma alanlarının yanında mevcut yeşil doku korunurken yeni yeşil alanlar da kazandırıyoruz. Ayrıca caddenin tüm altyapısını baştan sona yeniliyoruz" dedi.

Kaynak: Sözcü