Narin neden katledildi? Köyünde yapılan araştırma acı gerçeği gözler önüne serdi Narin neden katledildi? Köyünde yapılan araştırma acı gerçeği gözler önüne serdi

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla geniş bir alana yayıldı ve büyük hasara yol açtı. Yangın, Bozdoğan’a bağlı Hışımlar ve Örmepınar mahallelerinde evlere ve hayvanlara zarar verdi. Hışımlar Mahallesi'nde 3 ev, 1 ahır ve 1 çiftlik, Örmepınar Mahallesi'nde ise 2 ev alevlerden etkilendi. Çiftlikte bulunan yaklaşık 10 küçükbaş hayvan ve 100’den fazla kümes hayvanı yanarak hayatını kaybetti. Bölgede bulunan ve kulağı yanan bir keçi ise veteriner tarafından tedavi altına alındı. Ayrıca, yangına müdahale eden 59 kişiden 10'u dumandan etkilendi.

Yangın, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar yayılarak Çavdır Mahallesi'nin sınırına ulaştı. Dozerler ve iş makineleri yangının ilerlemesini durdurmak için yoğun çaba sarf ederken, itfaiye ekipleri olası sıçramalara karşı hazır bekledi. Bölgede yaşayanlar, traktörlerle güvenli alanlara tahliye edildi. Jandarma, sivil araçların bölgeye girişini engelledi. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerin müdahalesi sona erdi, ancak gece görüşlü helikopterler devreye girdi ve yangın söndürme çalışmaları karadan devam etti.

Yangın, üçüncü gününde hala kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kavaklıdere ile Bozdoğan ilçeleri arasında yer alan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde yangın devam ediyor. Müdahale için 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel seferber edildi.

Kaynak: KARAR