Aydın merkezli 17 ilde organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 1 milyar 49 milyon TL'lik işlem hacmine ulaşan dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan ve bu parayı kripto varlıklara çevirerek akladıkları tespit edilen 38 şüpheli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Operasyon, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Elektrik skandalı davasında ara karar verildi Elektrik skandalı davasında ara karar verildi

Suç örgütü, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama suçlarını işliyordu. Operasyon kapsamında, örgüt üyelerinin hiyerarşik yapısı içinde yer alan ve suç faaliyetlerini organize bir şekilde yürüten şüpheliler tespit edildi. Aydın'ın Nazilli ilçesi merkezli olmak üzere 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 38 şüpheli gözaltına alınırken, suçta kullanılan dijital materyallere de el konuldu. Örgüt üyelerinin, interaktif ürün satışı yapılan platformları klonlayarak sahte web siteleri oluşturdukları ve sosyal medya üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları belirlendi. Şüphelilerin, mağdurlardan elde ettikleri suç gelirlerini kripto varlıklara çevirerek akladıkları tespit edildi. Operasyonla birlikte, işlem hacminin 1 milyar 49 milyon 174 bin 270 TL olduğu ortaya çıktı.

Bu karmaşık dolandırıcılık ve aklama operasyonu, yetkililerin suç örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor. Operasyonla ilgili adli süreç devam ederken, suç örgütlerinin benzer faaliyetlerde bulunmasını önlemek için ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon devam edecek.

Kaynak: HABERLER.COM