Meksika'da Ocak ayından bu yana devam eden aşırı sıcak hava dalgası ülke genelinde önemli sorunlara yol açıyor. Veracruz başta olmak üzere çeşitli eyaletlerde 2024 yılı başından beri aşırı sıcaklar nedeniyle 155 kişi hayatını kaybetti. Hava sıcaklıkları, Veracruz, Tabasco, Tamaulipas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerinde 45 dereceyi aşarak rekor seviyelere ulaştı.

Türk aktivist Eygi'nin, keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı Türk aktivist Eygi'nin, keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı

Sağlık Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, sadece 13-18 Haziran tarihleri arasında 30 kişi aşırı sıcaklara bağlı olarak yaşamını yitirdi. Bu süreçte yaklaşık 2,567 kişi güneş çarpması nedeniyle hastanelere başvurdu.

Meteoroloji Servisi, ülke genelinde yeni bir sıcak hava dalgasının 9 Haziran'dan itibaren etkili olacağını duyurmuş ve kronik hastalığı olanların mümkünse belirli saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtmişti.

Öte yandan, bazı eyaletlerdeki barajlardaki su seviyelerinin hızla düşmesi endişe verici boyutlara ulaştı. Buharlaşma oranının artmasıyla birlikte, su kaynaklarının korunması ve yönetilmesi daha da önem kazanmış durumda.

Kaynak: KARAR