MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

Antalya'da Alanya'dan aldığı Rus ve Belaruslu turistleri Antalya Havalimanı'na götüren 67 AAZ 365 plakalı midibüs, sabah saat 04.00 sıralarında Alanya-Antalya karayolu Manavgat çevre yolu Sorgun Otogar köprülü kavşak girişinde kaza yaptı. Midibüs şoförü Şavki Çoban, aracın kontrolünü kaybederek bariyerlere ve köprü korkuluklarına çarptı.

Kaza sonucu midibüs hurdaya dönerken, şoför Şavki Çoban ile 16'sı Rusya, 4'ü Belarus vatandaşı olmak üzere toplam 20 turist yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralı turistler, ilk müdahalelerinin ardından Manavgat'taki hastanelere kaldırıldı.

Araçta sıkışan şoför Şavki Çoban, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Midibüs kaza yerinden kaldırılırken, düşen gösterge panelinde hız ibresinin 90 kilometrede takılı kaldığı görüldü. Yoldaki hız sınırının da 90 kilometre olduğu belirtildi. Bu durum, kazanın yüksek hızdan kaynaklanmadığını düşündürdü.

Bazı turistler, kaza yapan midibüsü cep telefonlarıyla görüntüledi. Olayın ardından büyük bir şok yaşayan turistler, kaza anını kaydederek sosyal medyada paylaştı.

Kaynak: KARAR