Amasya'da iki gündür etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Suyla dolan yollarda araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti.

Sele Kapılan Kadını Taksici Kurtardı

Şeyhcui Mahallesi'nde yaşanan olayda, yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın sel suyuna kapıldı. Bu sırada seyir halinde olan taksici Tahsin Aydın, hızlı bir şekilde müdahale ederek aracını kadının önüne park etti ve suyun hızını kesti. Daha sonra kadını aracına alarak sel suyundan kurtaran Aydın, büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. O anlar, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Taksici Tahsin Aydın'ın Anlatımı

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Sel suyuna kapılan kadını kurtaran Tahsin Aydın, yaşananları şöyle anlattı:

"Durakta bekliyorduk. Bir anda yağmur çok hızlı bir şekilde bastırdı. Eğitim Fakültesi'nin karşısındaki ATM’lerden bir müşterimiz araç istedi. Ben de müşterimizi aldım, son durak tarafına götürürken ablamızı yerde suların içinde sürüklenirken gördüm. Rögar kapağına ayağı sıkışmıştı. Camı açıp, ablamızın elinden tuttum, ayağa kaldırıp arabaya aldım ve evine bıraktım. Ücret teklif etti, kabul etmedim. Kendisine dikkat etmesini istedim. Vatandaşlık görevimi yaptım. Ablamız büyük bir tehlike atlattı. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Sağanak Yağışın Etkileri

Amasya'da sağanak yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak suyla dolarken, bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Suyla dolan yollarda araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve mümkünse evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: Dha