Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Özellikle Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde, İstanbul'un Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçeleri ile Tekirdağ'ın Saray ilçesinde ise kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar öngörülüyor.

Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyardı. Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği de belirtiliyor.

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı! TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul genelinde yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini duyurdu. Sabah saatlerinde başlayan yağışların akşam saatlerine kadar süreceği ve sıcaklıkların 24 derece civarında başlayıp 29 dereceye kadar çıkacağı ifade edildi.

İstanbul'da yağışların 4 Eylül'e kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Yağışlar bölgesel olarak kısa süreli kuvvetli olabilir ve hava sıcaklıklarının 6 Eylül'e kadar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: KARAR