GÜNDEM

Ak Partili vekilin kardeşinden gazeteciye saldırı!

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın kardeşi Harun Çalkın, abisi aleyhine haber yapan internet sitesi genel yayın koordinatörü Muhammed Halitoğlu'na silahlı saldırıda bulundu. Olay, 11 Ekim 2024 tarihinde Kars’ın Ortakapı Mahallesi'nde meydana geldi. Saldırıda Halitoğlu ve olay yerinde bulunan bir vatandaş yaralanırken, Harun Çalkın, saldırının ardından polise giderek teslim oldu.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın kardeşi Harun Çalkın, 11 Ekim 2024'te Kars’ın Ortakapı Mahallesi'nde abisi aleyhine haber yapan internet sitesi genel yayın koordinatörü Muhammed Halitoğlu'na silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda Halitoğlu ve oradan geçmekte olan bir vatandaş yaralanırken, Halitoğlu’nun bacağına isabet eden kurşun kemiğini kırdı. Saldırgan Harun Çalkın, olayın ardından Kars Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

Halitoğlu, Ankara'dan Kars’a düğün için geldiğini ve saldırı sırasında bir kafede bulunduğunu belirtti. Olayın siyasi nedenlerden kaynaklandığını ifade eden Halitoğlu, "Kardeşi bana yaklaşarak ‘Senin burada ne işin var’ dedikten sonra ateş açtı," şeklinde konuştu.

Saldırı esnasında yaralanan diğer kişi, Hüseyin Altunbey isimli bir vatandaş oldu. Her iki yaralı Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Halitoğlu, yerel medyanın olayı yazmadığını belirterek, düğününü ertelemek zorunda kaldığını ifade etti.

Harun Çalkın, polise verdiği ifadesinde Halitoğlu’nun kendisine ve ailesine hakaret ettiğini öne sürdü. Saldırının olduğu gün esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise olay hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

.