MAGAZİN

Ahu Tuğba'ya büyük vefasızlık!

Amerika'nın Miami kentindeki evinde 1 Eylül'de hayatını kaybeden Ahu Tuğba'nın cenazesi, 27 gün sonra Türkiye'ye getirildi. Ünlü oyuncu için Beyoğlu Atlas Sineması'nda bir anma töreni düzenlendi. Törene sanat camiasından katılımın az olması, "Büyük vefasızlık" olarak değerlendirildi.

Yeşilçam’ın efsanevi ismi Ahu Tuğba, 1 Eylül'de ABD'de birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin'in evinde KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Cenazesi 27 gün sonra Türkiye'ye getirilen Tuğba için Beyoğlu Atlas Sineması'nda bir anma töreni düzenlendi.

Törende, Anjelik Calvin annesine son vedasında gözyaşlarını tutamadı ve duygusal sözleriyle herkesi etkiledi.

Vefasızlıktan yakınan Calvin, annesinin ölümünün ardından yanlarında kimsenin olmadığını belirterek, “Allah durdu yanımızda. Değerli Türk Devleti, Mevlüt Çavuşoğlu durdu yanımızda. Başka kimse durmadı,” diyerek sitemde bulundu.

Ancak törende beklenen yoğun katılımın olmaması dikkat çekti. Serpil Çakmaklı, Anjelik Calvin’i yalnız bırakmayarak destek verdi ve “Bu şekilde uğurlanmasını şiddetle kınıyorum. Cenazenin dolup taşması lazımdı. Yazıklar olsun,” diyerek tepkisini dile getirdi. Ahu Tuğba'nın anısına gereken saygının gösterilmemesi, sanat camiasında büyük bir vefasızlık olarak değerlendirildi.