Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba, "Banker Bilo", "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma" ve "Taçsız Kraliçe" gibi filmlerdeki rolleriyle hafızalara kazınmıştı. Miami'deki evinde 69 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncunun vefat haberi, sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

Acı haberi, Tuğba’nın yakın dostu Nuri Alço sosyal medya üzerinden duyurdu. Alço, "Canım dostum Ahu’nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm." ifadeleriyle üzüntüsünü paylaştı.

Yavuz Bingöl, 21 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor Yavuz Bingöl, 21 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor

Ahu Tuğba, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği trafik kazasının ardından 8 saatlik bir operasyon geçirmiş ve 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi görmüştü. Bu zor süreci tam olarak atlatamayan sanatçıyla kızı Anjelik yakından ilgileniyordu.

Gazeteci Hakan Solaker, Ahu Tuğba'nın rahatsızlandığı sırada evde kızı Anjelik'in bulunduğunu ve durumu polise onun haber verdiğini açıkladı. Nuri Alço ise Ahu Tuğba'nın vefatından bir gün önce nefes almakta zorlandığını ve kızının zorlamasına rağmen hastaneye gitmeyi reddettiğini belirtti.

Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleri ile iletişime geçildiğini açıkladı. 

Kaynak: KARAR