Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün üyelerinin şifreli bir haberleşme programı üzerinden örgüt içi yazışmaları yaptığı ortaya çıktı. Örgüt, tıpkı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) haberleşme programı olan ByLock'ta olduğu gibi takma isimler kullanarak birbiriyle irtibat kuruyordu.

Bir örgüt üyesinin itiraflarıyla gün yüzüne çıkan bilgilere göre, 2018 yılındaki büyük operasyondan sonra örgüt WhatsApp üzerinden yurt dışı numaraları kullanarak iletişim kurmaya başlamıştı.

Ancak, WhatsApp'ın Türkiye'de temsilcilik açmasıyla birlikte örgüt, yeni bir haberleşme programı arayışına girdi ve Wickr programını buldu. Şifreli girişe izin veren ve süreli mesajlar paylaşılabilen bu programın cep telefonları ve bilgisayarlar üzerinde çalıştığı belirlendi.

Ankara TUSAŞ'ın önünde canlı bomba saldırısı yaşandı! Ankara TUSAŞ'ın önünde canlı bomba saldırısı yaşandı!

Örgüt üyelerinin çoğunluğu firari durumda olduğu veya örgütün hukuki liderine bağlı oldukları iddia ediliyordu. Programın önemli bir özelliği, kullanıcıların IP adreslerinin ve konumlarının tespit edilememesi oldu.

Bu programı 2021 yılının başından 2022 yılının ortasına kadar kullanan Adnan Oktar ve örgütün tepe yönetimi, buradan talimatlarını iletiyordu.

İtirafçı, örgütün yöneticilerinden Meltem Daban'ın 'cassidy_leon', Ferhunde Eda Babuna'nın 'study22', İbrahim Köprülü'nün 'kevin2021', Ufuk Zeytinoğlu'nun ise 'ortega1907' rumuzlarını kullandığını ifade etti.

Geçen ay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 352 sayfalık iddianamede de, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olduğu tespit edilmişti. İddianamede Adnan Oktar'ın lider, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın ise örgüt yöneticisi olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Sözcü