Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Eyüpsultan'da gerçekleşen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrasında ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu T.C. ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, Eylem Tok ve oğlunun ABD makamları tarafından da yargılanabileceğini belirterek, davanın sürecine ilişkin detayları paylaştı.

Kazada yaralanan ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının tazminat davası açmaları durumunda tedbirlerin alınabileceğini vurgulayan Tunç, "Cezai açıdan soruşturma kapsamında tutuklama kararı yargılama makamlarınca verildi. Eylem Tok'un asistanı, kaçmalarına yardımcı olan kişi olduğu belirtildi. Ayrıca yaralılardan birinin telefonunu alarak delilleri yok etme eylemiyle suçlandı. Bu kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. Baba hakkında da adli kontrol kararı alındı" dedi.

Bakan Tunç'un Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

  • Türkiye'nin, Eylem Tok ve oğlunun iade edilmesi talebini ABD makamlarına ilettiklerini belirterek, dosyada herhangi bir eksiklik bulunmadığını ifade etti.

  • Anayasa Mahkemesi'nin, kaçak şahısların ifadelerinin alınması gerektiği yönünde bir karar verdiğini vurguladı. Dolayısıyla, suçluların ifadelerinin alınmadan cezalandırılamayacağını dile getirdi.

    SON DAKİKA! Sivas'ta Deprem! SON DAKİKA! Sivas'ta Deprem!
  • ABD makamlarının, Eylem Tok'un yabancı bir ülkede suç işlediği gerekçesiyle kendi kanunlarına göre yargılayabileceğini belirtti

Kaynak: Son Dakika