Adalet Bakanı Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayşe Ateş’i dikkatle dinlediğini ve görüşmede önemli mesajlar verdiğini açıkladı. Erdoğan’ın, hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını vurguladığını aktaran Tunç, bağımsız ve tarafsız yargının önemine dikkat çekildiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki zorla getirme kararı kaldırıldı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki zorla getirme kararı kaldırıldı

22 Tutuklu Sanık Var

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili devam eden dava ve soruşturma sürecine değinen Bakan Tunç, "Cinayetle ilgili tüm deliller kamuoyu ile paylaşıldı ve 22 tutuklu sanık bulunuyor. İlk duruşma 1 Temmuz’da başlayacak" dedi. Tunç, yargı sürecinin titizlikle yürütüldüğünü ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, görüşme sırasında yargıya olan güvenin korunması gerektiğini vurguladığını söyleyen Tunç, "Hukuk devleti ilkesinin gereği olarak hiçbir suçun ve suçlunun gizli kalmayacağını belirtti. Soruşturmanın şeffaf bir şekilde sürdürüldüğünü ve adaletin tecelli edeceğini dile getirdi" dedi.

Ayşe Ateş’in Görüşmesi

Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. Görüşmede, Erdoğan’ın kendisini dikkatle dinlediğini ve küçük kızının uzun süre sonra korkmadan odasında uyuyabildiğini belirtti. Bu görüşme, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve soruşturma sürecinin şeffaf bir şekilde devam ettiğini gösterdi.

Kaynak: Karar