Adalar'da, "Azmanbüs" adı verilen minibüslere karşı yapılan eylemler dördüncü gününde de devam ediyor. Büyükada Saat Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Ada Dostları Derneği adına şair ve yazar Ataol Behramoğlu'nun okuduğu basın açıklamasıyla, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na minibüslerin kullanımına son verilmesi çağrısında bulundular.

Behramoğlu, Adalar’ın kültürünü ve kimliğini korumanın önemine vurgu yaparak, İstanbul içinde bile kaldırılan bu minibüslerin Adalar’da kullanılmasının mantıksız olduğunu ve yıkıcı etkiler yaratabileceğini belirtti.

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Behramoğlu, "Bu ülkenin bir şairi, bir aydını olarak, bir Adalı olarak doğrudan doğruya sayın İmamoğlu'na hitap ediyorum: sizden bu inattan vazgeçmenizi talep ediyorum" dedi.

Basın açıklamasının ardından, Adalılar "Başkan nerede, adalılar burada" sloganları eşliğinde Adalar Belediyesi önüne yürüdüler ve çeşitli dövizler taşıdılar.

Oyuncu ve senarist Levent Kazak da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gönderdiği mektupla, sürecin diyalogla çözülmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada, Adalar'da toplu ulaşım hizmeti verilmemesinin yasal olarak mümkün olmadığını ve Adalar’ın geniş alanında ulaşımın sağlanmasının bir zaruret olduğunu belirtti.

Açıklamada, farklı yaş ve sağlık durumundaki insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve turistlerin ulaşımını sağlamak için bu hizmetin gerekli olduğu ifade edildi.

Kaynak: BirGün