İsrail Gazze'de sivilleri etkisiz hale getirmeye devam ederken ABD'de İsrail'e desteklerini devam ettiriyor. ABD basını İsrail Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını arttırırken ABD'li diplomatlara verilen talimatlar öğrenildi.

BÖLGEDEKİ DİPLOMATLARA TALİMAT

Huffpost'ta yer alan bir habere göre, İsrail'in Gazze saldırıları devam ederken ABD Dışişleri Bakanlığı çevredeki yetkililere bazı görevler verdi. ABD'nin daha az şiddet görmek istediğini öne iten konuşmaların yapılmasının engellemek istendiğini açıkça dile getirildi.

Gazze'de ölü sayısı  42 bin 289'a çıktı Gazze'de ölü sayısı 42 bin 289'a çıktı

3 İFADEYİ KULLANMALARI YASAKLANDI

ABD Dışişleri'nden yapılan konuşmada, üst düzey yetkililerin basına yaptığı açıklamalarda üç spesifik ifadeyi kullanmaması yönünde kural verdi. Cuma günü yayımlanan mesaja göre, Dışişleri bakanlığı yetkilileri "gerginliği azaltma/ateşkes, şiddete/kan dökülmesine son ve sakinliğin yeniden sağlanması" gibi ifadeleri söylemeyecek.

TALİMATIN ZAMANLAMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bu açıklamanın, Biden yönetiminin İsrail'in durdurmasını istemediğini açıkça ortaya çıkardığı yazılan haberde, verilen talimatın zamanlamasına da dikkat çekildi.

TAHLİYE EMRİ SONRASINDA GELDİ

İsrail'in Gazzelilere boşaltma emri vermesinden saatler sonra geldiği bildirildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby bunun 'zor bir emir' olduğunu bildirdi.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi