Türkiye Cumhuriyet'ininin 100’üncü seneyi Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri tarafından tebrik edildi. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. senesini kutlarken, Amerika Birleşik Devletleri milleti ismine Türkiye milletini en içten tebriklerimi sunuyorum” dedi.

Bakan Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek Bakan Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Blinken, “Bu 100 sene süresince Türkiye'nin giderek daha ehemmiyetli bir küresel oyuncu haline geldiğini ve halklarımız arasındaki arkadaşlığın giderek derinleştiğini gördük. NATO ittifakımız bölgesel barış ve güvenliğin esasıdır ve biz Ukrayna'nın hakimliğini ve demokrasisini desteklemek için dayanışma içerisindeyiz” dedi.

Büyüyen ticaret ve yatırım bağlarının her iki ülkede de istihdam ve ekonomik anlamda fırsatlar oluşturduğuna dikkat toplayan Blinken, her iki ülkeye seyahat eden talebe ve profesyoneller ile turistlerin rakamı çoğalmaya devam ettiğini belirterek, bunun Amerika Birleşik Devletleri-Türk toplumlarını birbirine daha da yakınlaştırdığını aktardı.

Blinken, “Bu tarihi vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sizlerle birlikte kutluyor, ulusumuza, bölgemize ve dünyaya fayda sağlayacak bir öteki asırlık arkadaşlık ve ittifakı daha sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.(haber global)

Editör: Haber Merkezi