Suudi Arabistan'dan Icardi'ye büyük teklif! Suudi Arabistan'dan Icardi'ye büyük teklif!

Türkiye'nin en önemli at yarışlarından biri olan 98. Gazi Koşusu, jokey Akın Sözen'in yönetimindeki "Dragon Flame" isimli safkanın galibiyetiyle sonuçlandı. Bu özel yarış, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen ve 1927'den bu yana devam eden bir geleneğe sahip. Üç yaşlı İngiliz atların katıldığı yarış, 2.400 metrelik çim pistte gerçekleştirildi ve toplam 22 at mücadele etti.

Dragon Flame'in galibiyeti sahibi Emrah Agun'a 13 milyon 500 bin lira para ödülü kazandırdı. İkinci gelen at sahibine 5 milyon 400 bin, üçüncüye 2 milyon 700 bin, dördüncüye 1 milyon 350 bin, beşinciye ise 675 bin lira ikramiye verildi.

Gazi Koşusu'nda en fazla galibiyet rekoru ise dokuz kezle efsane jokey Mümin Çılgın'a ait. En fazla kazanan eküri ise 13 kezle Eliyeşil oldu. Yarışın pist rekoru ise hala kırılamayan 1996 yılında Halis Karataş tarafından yönetilen Bold Pilot'a ait olan 2.26.22 derecesi olarak kaydedildi. Üst üste kazanma rekoru ise yedi kezle Ahmet Çelik'e ait, dün Son of Cooger adlı safkanla piste çıkmıştı.

Kaynak: KARAR