Kuzey Kore'nin Destek Sözü

Kuzey Kore, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri birliklerini desteklemek için Ukrayna'ya askeri personel gönderme sözü verdi. Güney Kore televizyonu Chosun'un bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Pyongyang, temmuz ayı başlarında Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarına inşaat ve mühendislik güçleri gönderecek.

Kırgızistan'da darbe girişimi! Kırgızistan'da darbe girişimi!

Savunma Anlaşması

Bu nadir dış destek sözü, Putin'in geçen hafta Kuzey Kore'ye yaptığı resmi ziyaretin ardından geldi. 19 Haziran'daki görüşmede, bir savunma anlaşması imzalandı. Anlaşma, imzacı tarafları "silahlı bir işgal nedeniyle savaş durumuna düşülmesi" halinde tüm imkanlarla askeri ve diğer yardımları sağlamakla yükümlü kılıyor.

Artan Kutuplaşma

Moskova, Ukrayna'nın nüfus yoğun bölgelerini vurmaya devam ederken, Kuzey Kore'nin Rusya'ya yaklaşık 1.6 milyon top mermisi tedarik ettiği belirtiliyor. Pyongyang yetkilileri, ABD'nin Ukrayna'ya artan askeri yardımı ve Güney Kore'ye bir uçak gemisi göndermesi nedeniyle eleştirilerde bulundu ve yeni bir dünya savaşına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore'den Sert Tepkiler

Kuzey Kore'nin üst düzey askeri yetkililerinden Pak Jong Chon, Washington'un Ukrayna'yı Rusya'ya karşı bir "vekalet savaşına" itmeye devam etmesi halinde Moskova'nın misilleme saldırısı yapma hakkı olduğunu söyledi. Pak, bunun Moskova'nın daha güçlü bir yanıt vermesine ve yeni bir dünya savaşına neden olabileceğini belirtti.

Güney Kore'ye Gelen Amerikan Uçak Gemisi

Kuzey Kore Savunma Bakan Yardımcısı Kim Kang Il, bir Amerikan uçak gemisinin Güney Kore sularına varışının çok tehlikeli bir güç gösterisi olduğunu ve Kuzey Kore'nin "ezici, yeni bir caydırıcılık gösterisi" için hazır olduğunu söyledi. ABD donanma yetkilileri, Theodore Roosevelt uçak gemisinin, bu ay içinde Güney Kore'nin liman kenti Busan'a vardığını ve ortak askeri tatbikatlara katılacağını açıkladı

Kaynak: NTV