GENEL

29 Ekim Etkinlikleri Kapsamında Macar sanatçı Tilla Török'ün Osmaniye'deki Konseri Yoğun İlgi Gördü!

Osmaniye'de, Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Macar viyola ve halk müziği sanatçısı Tilla Török, tarihi Kastabala Antik Kenti'nde Türk Halk Müziği eserleri seslendirdi. Konser Osmaniyeli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Osmaniye'de, Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamı adı altında Macar viyola ve halk müziği sanatçısı Tilla Török, tarihi Kastabala Antik Kenti'nde Türk Halk Müziği eserlerini müzikseverlerle buluşturdu.

Osmaniye Valiliği himayelerinde, Korkut Ata Üniversitesi ve Osmaniye Belediyesi desteği ile Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafindan düzenlenen program; ilk önce saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşıyla başladı.

Kürsiye çıkarak ilk konuşmayı yapan Osmaniye İl Ķültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun; Kastabala Antik Tiyatro'nun tarihinden bahsederek, etkinliklere dahil edilen ve Macar Sanatçı Tilla'nın da antik tiyatro da konser veriyor olmasının ayrı bir gurur ve heyecan verici olduğunun altını çizdi.

Torun, konuşmasının sonlarına doğru katkılarını esirgemeyen  Korkut Ata Üniversitesine, Osmaniye Valiliği ve Belediye Başkanlığı teşekkürlerini iletti. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz'da; sanatçı Tilla'ya teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında şu sözleri söyledi; ''Cumhuriyetimiz daha da güçlenerek yoluna devam ediyor. Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılına Osmaniye'de kavuştugumuz için ayrıca mutlu ve gururluyuz." dedi.

Yılmaz, konuşmasının devamında ise "diğer yandan Filistin'de yaşanakatliamdan dolayı oldukça üzgünüz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü olursa dünyada huzur o kadar fazla olacaktır. Aldığımız kültür, medeniyetimiz asla bebeklerin, çocukların, masumların katledilmesine izin vermez. Allah'ın izniyle bu katliama dur diyecek yine bu millet, bu devlettir..." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını; "Nice yüz yıllara diyorum. Ne mutlu Türküm diyene."  diyerek konuşmasını tamamladı. 

Daha sonrasında antik kentte bulunan tiyatro alanında düzenlenen konseri; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Halit Gülten, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik ve kamu kurum ve kuruluşları, Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Coskun Özalp, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva ve vatandaşlar dinledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi çok sesli korosuyla Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümü için hazırlanan "100. Yıl Marşı"nı söyleyen Macar sanatçı Tilla Török, daha sonra Türk Halk Müziği eserleri seslendirdi.

Konser bitiminde Vali Erdinç Yılmaz, Tilla Török'e teşekkür plaketi verirken program, hatıra fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

(haber merkezi)