Bakan Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek Bakan Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

İstanbul Sarıyer'deki tarihi Memduh Paşa Yalısı’nda geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen 150 milyon liralık soygunun, NAB Holding’e ait olan yalıda meydana geldiği öğrenildi. NAB Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ise İranlı Reza Zarrab’ın eniştesi Behram Eromi.

Olayın Detayları

Geçtiğimiz cumartesi günü Memduh Paşa Yalısı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişi, maskeli dört arkadaşıyla birlikte 150 milyon lirayı çalarak kayıplara karıştı. Yalıda bulunan yüksek miktardaki para dikkat çekerken, polis olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Soyguna Uğrayan Yalı ve Sahipleri

  1. yüzyılın başlarında II. Abdülhamid döneminde Dahiliye Nazırı Mehmed Memduh Paşa tarafından yaptırılan yalının, NAB Holding tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, NAB Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İran asıllı Behram Eromi, Reza Zarrab’ın ablası Şeyda Eromi ile evli.

Geçmişteki Operasyonlar ve Bağlantılar

2017 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına "gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin etmek" suçlamasıyla el koymuştu. Mal varlıklarına el konulanlar arasında NAB Holding yöneticisi Omid Mohagilegh Eromi de bulunuyordu. Polis, Eromi Ailesi’nin ortak şirketi NAB Holding’in Sarıyer Kireçburnu’ndaki merkezine operasyon düzenleyerek binada arama yapmış ve muhasebe yetkilisini gözaltına almıştı.

NAB Holding ve Uluslararası Bağlantılar

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de uluslararası ticari ilişkileri bulunan NAB Holding, aynı zamanda Bakü Bank’ın büyük hissedarı. Bu geniş ticari ilişkiler ağı, soygunun büyüklüğünü ve yalıda neden bu kadar yüksek miktarda para bulunduğunu açıklayabilir.

Sonuç ve Gelişmeler

Polis, soygunla ilgili soruşturmayı derinleştirirken, NAB Holding ve Eromi ailesinin mal varlıkları ve faaliyetleri yeniden gündeme geldi. Soygunun failleri henüz yakalanamadı ve soruşturma devam ediyor. Memduh Paşa Yalısı’ndaki soygun, hem yerel hem de uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: gerçek gündem