15 Haziran Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında, R.C.Ç. isimli şahıs, üzerinde 'SMA' yazan otomobiliyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelerek trafiği çift yönlü olarak kapattı.

Bipolar hastası olduğu belirtilen R.C.Ç., polis ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren ikna çabalarının ardından gözaltına alındı. Şüphelinin teslim olmasının ardından köprü trafiği tekrar normale döndü.

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14'te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Aracı kullanan R.C.Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.

Adliyeye Sevk ve Tutuklama

R.C.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçlarından işlem yapıldı.

İlk ifadesinde, SMA hastalarının zor durumuna dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştirdiğini ve pişman olmadığını ifade eden R.C.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutukland

Kaynak: Gazete Duvar