Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım bugün Roma'da evleniyor! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım bugün Roma'da evleniyor!

Rap sanatçısı Norm Ender, Cumhuriyet'in yüzüncü yılı için "Parla" diye adlandırdığı marş besteledi. "Düşmanız esarete, önderimle karşıyız. Mavi gözlerin gibi biz bu yurda aşığız. Duysun cihan, duysun biriz. Duysun bizim bu gök deniz. Parla hilal ve yıldızım, parla beyaz ve kırmızım, Türk'ün yolu Cumhuriyet, parla 100 yaşındasın" sözlerinin bulunduğu marş, herkesin beğenisini topladı.

Şuanda da "Parla" adlı eserle ile gündem olan Norm Ender, önceki akşam "Cumhuriyet Sohbetleri" adlı programa konuk oldu.

"ÇOK HEYECANLANDIM"

Bestelediği marş hakkında konuşan ünlü rapçi, "Böyle bir marş besteleyebilmek benim çocukluk hayalimdi. Cumhuriyet'in yüzüncü yılı nedeniyle birçok marş yapıldı. Bence herkes bu yapılan marşları çok benimseyememiş olabilir" dedi.

Norm Ender, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ben eserimle konuşmak istediğim için bir marş besteledim. Çokta güzel oldu. Gönüllü ve çok profesyonel bir ekiple çalıştım. 23 Nisan'da şiir okuyormuş gibi heyecanlandım." 

"BESTESİ AÇISINDAN İSTİKLAL MARŞI İLE 10. YIL MARŞI'NI KAPSIYOR"

Norm Ender daha sonrasında "Parla, hem İstiklal Marşı'nı hem onuncu Yıl Marşı'nı bestesi açısından kapsıyor. Sanki devamlılığını sağlıyormuşcasına gibi bir durum var. Buna fark ettim" diyerek ifade etti.

Ünlü rapçi, sözlerini "Rapçi marş yapar mı?' algısını yok etmek istedim. Biz ritmik şiir yazıyoruz, marş yazmak bizim işimiz zaten" diyerek konuşmasını noktaladı. (ntv)

Editör: Haber Merkezi