Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015’te gerçekleşen IŞİD saldırısında 104 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Davanın 25. duruşmasında, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar, adalet taleplerini dile getirdi.

MEB'den öğretmenlere  ikinci kez il içi ve il dışı tayin hakkı MEB'den öğretmenlere ikinci kez il içi ve il dışı tayin hakkı

Duruşmada, katliamda hayatını kaybeden avukat Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Sakinci duygusal bir konuşma yaparak mahkeme heyetine seslendi.

Sakinci, "Bu dosyada gerçek bir yargılama olmadı. Herkes sadece adalet talep ediyor. Siz delilleri toplayın, kararı yine verin. Kısa da yaşasak, az da yaşasak şerefimizle yaşayalım" dedi.

Hayatını kaybedenlerden Dicle Deli’nin babası Faik Deli şöyle konuştu: “104 tane canı öldürdü, 33 tane genci katletti, 2 tane askerin canlı yayında boğazını kesti bu terörist örgüt. Ama bunlar devletlerin destekleriyle bugüne geldiler. Bu davanın bu mütalaa ile bitmeyeceğini sizlerin de kabul etmesi gerekiyor. Firari sanıkların ifadelerine başvurulmadan bu dosya nasıl tamamlanabilir. Kağıt üstünde kapatabilirsiniz ama kamuoyu vicdanında asla kapatamazsınız. Burada bir tane kamu sorumlusunun ifadesi alınmadı. Dönemin başbakanı çıkıp ‘ O dönem de yaşananları anlatsam kimsenin sokağa çıkacak yüzü kalmaz diyebiliyor da siz neden ‘Buyurun gelin, dinleyelim’ diyemediniz? Onların bilgisini almak sayın mahkemenizin görevi değil mi?” dedi.

Duruşma, bir sonraki oturum için 1 Temmuz tarihine ertelendi. Mahkeme, sanıklar ve sanık avukatlarını dinlemeye devam edecek.

Kaynak: Cumhuriyet