Haluk Bilginer'in konuk olduğu The Veil dizisinin yayım tarihi ve platformu belli oldu Haluk Bilginer'in konuk olduğu The Veil dizisinin yayım tarihi ve platformu belli oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) organize ettiği 43. İstanbul Film Festivali, 16 Nisan'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen görkemli bir açılış töreniyle başladı. Bu özel gecede, Sinema Onur Ödülleri usta oyuncu Meral Orhonsay ve Engin Ayça'ya takdim edildi.

Festivalin açılış filmi ise ünlü yönetmen Richard Linklater'ın gizemli bir kiralık katili konu alan aksiyon komedi türündeki yeni filmi "Hit Man" oldu. Festival, 12 gün boyunca dünya sinemasının en yeni örneklerini, usta yönetmenlerin son yapıtlarını, yeni keşifleri ve kült eserleri sinemaseverlerle buluşturacak zengin bir program sunacak. Ayrıca, festival kapsamında konuk yönetmen ve oyuncuların katılacağı söyleşiler ve özel etkinlikler düzenlenecek.

Japon sinemasının önde gelen isimlerinden Koji Yakusho ve MUBI iş birliğiyle festivalde yer alacak olan usta yönetmen Wim Wenders'a da Sinema Onur Ödülü verilecek.

Kaynak: karar