Yeni nesil araç teknolojisinin öncüsü olarak dikkat çeken Yeni Renault Duster E-Tech, Türkiye'de ilk kez görücüye çıktı. İstanbul'da düzenlenen basın lansmanı ile tanıtılan bu şık ve güçlü araç, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilecek ve yaz aylarında yollarda boy gösterecek. İşte Yeni Renault Duster E-Tech'in özellikleri:

Renault Duster E-Tech Özellikleri:

Yeni Renault Duster E-Tech, üç farklı motor seçeneği ile geliyor. Bu seçenekler arasında ultra verimli E-Tech tam hibrit motor sistemi de bulunuyor. 145 beygir gücünde olan bu motor seçeneği, yaklaşık 5 lt/100 km yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. Ayrıca elektrik modunda hareket edebilme özelliği sayesinde kent içi sürüşlerde %40'a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Altı ileri manuel şanzıman ile donatılmış durumda.

Yeni Renault Duster E-Tech'in bir diğer motor seçeneği ise 130 beygir gücünde olan 1,2 litrelik yarı hibrit motor. Bu motor, %10'a varan yakıt tasarrufu için 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile destekleniyor. Yaklaşık olarak 6 lt/100 km yakıt tüketimi sunan bu versiyon da oldukça dikkat çekiyor.

Yeni Renault Duster E-Tech'in ülkemizde tanıtılması, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki rolünü güçlendiren önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Öte yandan Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, markanın gelecekteki planlarında önemli bir yer tutarak, 2027'ye kadar 4 yeni modelin üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Ödüllü Lüks Sedan Modeli "Seal" ile Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Ödüllü Lüks Sedan Modeli "Seal" ile Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor

Bu yeni modelle birlikte Renault'un sunduğu yenilikçi teknolojiler ve çevreci yaklaşım, otomobil tutkunlarının beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Yeni Renault Duster E-Tech, şıklığı ve gücüyle otomobil tutkunlarını kendine hayran bırakmaya hazırlanıyor.

Kaynak: kalenin sesi