TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 7 Nisan'da yaptığı açıklama ile TFF'nin mali genel kurulunun 18 Temmuz'da seçimli olarak yapılacağını duyurmasının ardından bazı kulüplerin tarihin daha erkene alınması için imza kampanyası başlattığı belirtilmişti.

TFF'nin yeni açıklamasında, erken seçim tarihi talebinin amacına ulaşamadığı ifade edilerek, "Uzunca bir süredir bazı kulüp yöneticilerinin kişisel hırs, çıkar ve menfaatlerini millî menfaatlerin önünde tutarak aceleye getirmek istedikleri seçimli kongre ve imza süreci kulüplerimizin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumlarıyla amacına ulaşamamıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, Türk futbolunun geleceği ve TFF'nin kurumsal yapısının korunması gerektiği vurgulanarak, spor sektöründeki karmaşık durumların çözümü için sağduyulu yaklaşımların önemine dikkat çekildi.

Fatih Terim'in Yunanistan macerası sona erdi Fatih Terim'in Yunanistan macerası sona erdi

TFF'nin açıklamasında belirtilenlerin özetle şu şekildedir:

  • Türkiye Futbol Federasyonu, tarihi ve yetkileri belirlenmiş bir kurum olarak Türk futbolunun amir kurumu olmaya devam edecektir.
  • Bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarını bahane ederek TFF'nin ve kurullarının itibarsızlaştırılmaya çalışılması Türk futboluna ihanet etmektedir.
  • Türk futbolunun geleceği için şeffaflık ilkesi doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceği ve kulüplere gerekli desteğin sağlanacağı belirtilmiştir.
  • Türk futbol ailesinin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumu sayesinde seçimli kongre ve imza sürecinin aceleye getirilmesine izin verilmemiştir.
  • TFF Seçimli Mali Genel Kurulu'nun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacağı teyit edilmiştir.
Kaynak: Sözcü