Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı kararla, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. Artık 1 Temmuz 2024 itibarıyla, temassız kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemelerde şifresiz işlem limiti 1500 liraya çıkarıldı. Bu değişiklik, önceki limit olan 750 liradan çiftleştirilmiş bir artışı temsil ediyor.

Komisyoncular yüzünden bir kamyonet patlıcanı çöpe döktü Komisyoncular yüzünden bir kamyonet patlıcanı çöpe döktü

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, BDDK'nın bankalara gönderdiği yazıya dayanarak, temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limitinin 1 Temmuz 2024 itibarıyla yükseltileceği duyuruldu. Bu adım, temassız ödemelerin daha yaygın ve kullanıcı dostu hale getirilmesi amacıyla atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yükseltilen şifresiz işlem limiti, kullanıcıların günlük alışverişlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde yapabilmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, özellikle COVID-19 salgını sırasında teması en aza indirerek hijyenik bir ödeme yöntemi sunması açısından da temassız ödemelerin önemi daha da artıyor. Bu değişiklikle birlikte, vatandaşların günlük alışveriş deneyimlerinin daha kolay ve güvenli hale gelmesi hedefleniyor.

Kaynak: Dünya