Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da gerçekleşen teleferik kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, çelişkili detaylar içeriyor. Rapor, ruhsat için Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın onayının yeterli olduğunu belirtirken, inşaat mühendisi onayı ve imzasının eksik olduğunu öne sürdü.

Raporun ilgili bölümünde, "Teleferik yönetmeliğinin kablolu taşıma tesisatları ile ilgili hususları içeren beşinci bölümünde, 'Bakanlık, tesisatın yapımı ve hizmete girmesine izin verme prosedürlerini belirler' ifadesi yer almakta olup bu doğrultuda ilgili tebliğ yayımlanmıştır" denildi.

Ancak raporun diğer bölümlerinde, projelerin en az bir inşaat mühendisi tarafından projelendirilmesi gerektiği vurgulanırken, çizimler üzerinde sorumlu inşaat mühendisinin isim, imza ve onayının olmadığı ifade edildi.

Bu durum, projenin eksik bilgilerle hazırlandığını gösteriyor. Sonuçlar kısmında ise, "Üst yapıyı oluşturan boru tipi çelik kolonlar ve bunların birleşim detayları için benzer nitelikte inşaat mühendisi imzalı ve yine idare adına inşaat mühendisi onaylı standart bir uygulama projesine ve hesap çıkılarına rastlanmamıştır" denildi. 

Kaynak: Milliyet