Bitget 5 milyon dolarlık turnuva düzenliyor Bitget 5 milyon dolarlık turnuva düzenliyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da trafik yoğunluğunun yıllık kişi başı 288 saat zaman kaybına neden olduğunu ve trafik sıkışıklığının yıllık ekonomik kaybının 10 milyar dolar olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi"nde akıllı ulaşım sistemleriyle ilgili sunum yaptı.

AUS'un vatandaşlara büyük avantajlar sağladığına dikkat çeken Karaismailoğlu, şehirlerde kullanılan bu sistemlerin hayatı kolaylaştırdığını vurguladı. Şehirlerde sanatsal yapıların öncelik verilmemesi gerektiğini belirten Karaismailoğlu, akıllı kavşak ve sinyalizasyon çalışmalarının trafik sorununa daha kalıcı bir düzen sağladığını ifade etti.

Karaismailoğlu, ülkedeki taşıt sayısının artmasıyla özellikle büyük şehirlerde trafik sıkışıklığının vatandaşların hayatını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi gerektiğini ve raylı sistemlerin trafikteki payının artırılması gerektiğini belirtti. İstanbul'da trafik yoğunluğunun yılda kişi başı 288 saat zaman kaybına neden olduğunu ve trafik sıkışıklığının yıllık ekonomik kaybının 10 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ayrıca, kentlerde bireysel hareketi artırıcı sistemlerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Karaismailoğlu, bisiklet gibi ulaşım araçlarının kullanımının artması gerektiğini ifade etti. Geleceğin ulaşımını yönlendirecek küresel etkenlerin şehirleşme, sürdürülebilirlik, yeni nesil mobilite ve AUS olduğunu belirtti.

Son olarak, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü gibi projelerin ülkeye katkısına da değindi ve daha sonra stantları ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM