Dervişoğlu, Bahçeli'nin açıklamalarına atıfta bulunarak, "Herhangi bir tebrik beklemedim. Kişilerle olan hukukumu onların beyanlarına bakarak oluşturmuyorum. Ona bakarak hukuk oluşturursanız, daha önce kimlere ne söylediler, bugün hangi çizgide ona bakmamız lazım" şeklinde konuştu. Ayrıca, Bahçeli'nin partisinde uzun yıllar il başkanlığı yaptığını ve kendisiyle hiçbir zaman maksadı aşan ifadelerde bulunmadığını belirtti.

Özel'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ataması: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi Özel'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ataması: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi

Öte yandan, İYİ Parti'nin kongresinde genel başkanlığa aday olan Koray Aydın'ın "Partide yenilik olmadı, çok sayıda istifa var" sözlerine de yanıt veren Dervişoğlu, görevi teslim almadan önce istifalar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve insanların kırgınlık veya hayal kırıklığına bağlı olarak kontrolsüz sözler söyleyebileceğini ifade etti.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, Türkiye'nin parlamenter demokratik sistemine geçişle ilgili emareler taşıyan bir anayasa değişikliği konusunda müzakere edeceklerini ve millete verilmiş sözlerine karşı set olacaklarını belirtti.

Kaynak: BirGün