1970'li yılların unutulmaz arabeskinin sesi Esengül'ün hayatı, gişe rekorları kıran Bergen filminin senaristi Özgür Selvi tarafından beyaz perdeye taşınıyor. Birsen Altuntaş'ın haberine göre, "Uçurumda Açan Çiçek: Esengül" adlı film, Esengül'ün zorluklarla dolu yaşamını izleyicilerle buluşturacak.

Esengül'e hayat verecek oyuncu ile ilgili görüşmeler devam ederken, filmde yer alacak güçlü bir oyuncu kadrosu planlanıyor. "Uçurumda Açan Çiçek: Esengül"ün bu yaz çekimlere başlaması ve Şubat 2025'te vizyona girmesi bekleniyor.

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesine geri döndü Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesine geri döndü

ESENGÜL (ESEN AĞAN) KİMDİR?

Arabeskin kraliçesi Esengül, asıl adıyla Esen Ağan, 24 Eylül 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi. İki kız kardeşten biri olarak büyüyen Esengül, ilk müzik derslerini konservatuvar mezunu annesinden aldı. Ardından Cavit Deringöl, İrfan Özbakır ve Abdullah Nail Bayşu gibi isimlerle çalışarak müzik kariyerine adım attı.

15 yaşında katıldığı ses yarışmasında birinci olan Esengül, "Aşkımı Süpürmüşler" adlı şarkısıyla büyük bir başarı elde etti. Gazinolarda assolist olarak sahne almaya başladı ve plakları satış rekorları kırdı.

Özel hayatında da dikkat çeken Esengül, Orhan Akçınar ile evlilik yaparak dönemin kabadayıları ve sporcularıyla ilişkiler yaşadı. Medyanın ilgisini üzerine çeken şarkıcı, gazino sahnelerindeki olayları ve 31 Mart 1979'da çıkan tartışmada yaşananlarıyla gündeme geldi. Son olarak 18 Nisan 1979'da, şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kaynak: karar