1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmasının yasaklanması dünya basınında geniş yankı buldu. Agence France-Presse (AFP), hükümetin Taksim yasağına dikkat çekerek, İstanbul'un dört bir yanına on binlerce polisin konuşlandırıldığını ve en küçük ara sokakların bile metal bariyerlerle kapatıldığını aktardı.

Associated Press (AP) ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süredir güvenlik gerekçesiyle Taksim'de miting ve gösterilere izin vermemesine vurgu yaparak, polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak Taksim'e ulaşmaya çalışanları dağıttığını belirtti.

Ayrıca AP, 1977 1 Mayıs'ını hatırlatarak, polisin bu yıl da bölgede sıkı güvenlik önlemleri aldığını ve sadece küçük bir grup sendika temsilcisine meydana giriş izni verildiğini ifade etti.

Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

Reuters haber ajansı da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e gitmeye çalışan eylemlere yönelik polis müdahalesine yer vererek, işçilerin ve sendika üyelerinin ekonomik sıkıntıları protesto etmek amacıyla Saraçhane'de bir araya gelip Taksim Meydanı'na yürüdüğünü bildirdi.

Özgür Özel'in çağrısına da dikkat çekildi.

Kaynak: Gazete Duvar